TZV Gredelj

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je Tvornicu željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju

Zagreb, 05. svibnja 2021. – Danas je Tvornicu željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju posjetio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

– Drago mi je da agonija Gredelja ide prema kraju, da se dovršava stečaj i da je pokrenuta proizvodnja. To je dobro i za Gredelj i za Hrvatsku. Ono što sam tamo vidio me je stvarno ugodno iznenadilo i to podržavam – izjavio je prilikom obilaska proizvodnih pogona ministar Oleg Butković.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj u stečaju je od listopada 2012. godine. Društvo TATRAVAGONKA a.s. je predalo ponudu za ulaganje u TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju te u ponudi navelo iznos ulaganja od 45 milijuna EUR. Sukladno odluci skupštine vjerovnika od 12.prosinca 2012. te spomenutoj ponudi pristupilo se izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona a sve radi održivosti nastavka poslovanja kroz spomenuti stečajni plan. Iskreno se nadam da je ovo početak jednog novog Gredelja, da će se kroz stečajni plan održati poslovanje i sačuvati radna mjesta, ali i da će stečaj biti okončan sredinom ljeta.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Tomislav Đuričin.

Krajem ožujka ove godine slovačka tvrtka Tatravagonka unajmila je halu u proizvodnom pogonu TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju i time započela proizvodnju teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, a do kraja ove godine planiraju proizvesti više od 200 vagona ovog tipa.