TZV Gredelj

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gredeljev vlak na promotivnoj
vožnji u Švedskoj

Zagreb, 23. ožujka 2017. – Diesel motorni vlak za regionalni promet koji je Gredelj prije nekoliko godina proizveo za potrebe HŽ Putničkog prijevoza sutra će iz Gredeljevih proizvodnih pogona krenuti na put prema Švedskoj, gdje je planirana promotivna vožnja na ograničenoj trasi te niz promotivnih aktivnosti u suradnji sa švedskim privatnim operaterom, tvrtkom Inlandsbanan iz Östersunda. To će biti prvi put da željezničko vozilo hrvatske proizvodnje promotivno vozi švedskim prugama.
Prvi kontakti i razgovori s predstavnicima Inlandsbanan započeli su u rujnu prošle godine tijekom sajma InnoTrans u Berlinu, a njihov posjet Gredeljevim pogonima, detaljniji uvid u tehničke kapacitete i posebno upriličena vožnja Gredeljevim vlakom rezultirala je konkretnim interesom – zaključeno je da vlak svojim tehničkim i drugim karakteristikama u potpunosti odgovara potrebama švedskog partnera.
Promotivne aktivnosti u Švedskoj će trajati nekoliko dana, uključivati će spomenutu vožnju vlakom na ograničenoj trasi za uži krug uzvanika, te njegovo izlaganje na kolodvorima trase Inlandsbanan-a, uz mogućnost ulaska i razgledanja vozila.
Sama promotivna vožnja će biti izvrsna prilika da Gredeljev vlak vide i u njemu se voze, kako predstavnici Inlandsbanan-a, tako i drugih švedskih privatnih operatera koji imaju potrebu za nabavom vozila ovoga tipa, a nije isključen niti interes kompanija iz susjednih zemalja, naročito Danske i Norveške.

Ovakav interes na zahtjevnom švedskom tržištu još je jedna potvrda Gredeljeve kvalitete i kapacitiranosti za realizaciju najsloženijih projekata.