TZV Gredelj

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
PONOVNI USPJEŠAN POSAO GREDELJA I NRE-a

ISPORUKA DVIJE LOKOMOTIVE ZA TANZANIJU I ZAMBIJU

Zagreb, 30. listopada 2018. – Danas su Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju i američki partner tvrtka National Railway Equipment Company (NRE) u luku Rijeka otpremile prvu od ukupno dvije lokomotive za Tanzaniju i Zambiju.

Lokomotive će preko luke Rijeka biti isporučene kranjem korisniku tvrtki Tazara (TANZANIA-ZAMBIA RAILWAY AUTHORITY). Isporukom lokomotiva u spomenute zemlje stvoren je dobar temelj za nastavak isporuke lokomotiva, te otvaranje novih tržišta na afričkom kontinentu. Lokomotive su proizvedene u Gredeljevim pogonima, uz isporuku pogonskih komponenata od strane američkog partnera tvrtke NRE, a projekt je izveden odnosno realiziran prema zajedničkoj dokumentaciji Gredelja i NRE.

Dosadašnja suradnja Gredelja s ovom američkom kompanijom rezultirala je proizvodnjom i isporukom ukupno 83 (osamdesettri) lokomotive, a trenutno se u Gredeljevim pogonima rade još tri lokomotive iste serije. Sve lokomotive isporučene su na strana tržišta, i to Južne Amerike, Afrike i Azije.

Gredelj i NRE bi do kraja ovog mjeseca trebali potpisati ugovor za još 8 (osam) lokomotiva, što potvrđuje interes tvrtke NRE za nastavkom proizvodnje lokomotiva u Hrvatskoj.

Suradnja američke tvrtke NRE i Tvornice željezničkih vozila Gredelja d.o.o. u stečaju nastavljena je osim ovim projektom i projektom isporuke opreme i dokumentacije za modernizaciju ukupno 12 (dvanaest) lokomotiva za Sloveniju.

„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NRE) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veliki broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Smatram da uspješan dovršetak ovoga projekta zajedno s našim američkim partnerom ponovo potvrđuje visoku razinu stručnosti i sposobnosti Gredeljevih stručnjaka te opravdava ukazano povjerenje. Naš je imperativ zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti prisutan i prepoznat kao kvalitetan partner na što više tržišta. Tanzanija i Zambija su sljedeće destinacije na koje ćemo zajedno s američkim partnerom isporučiti dizelske lokomotive, te se nadamo i priželjkujemo nova tržišta. Sveukupno 83 (osamdesettri) lokomotive, od kojih 49 (četrdesetdevet) lokomotiva od otvaranja stečajnog postupka, su izradili naši stručnjaci u našem pogonu što smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Tomislav Đuričin.