TZV Gredelj

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Putnički kušet vagon
2. razreda - Bcee

Putnički vagon oznake Bcee proizveden je rekonstrukcijom i modernizacijom vagona tipa Y, građenih 1984. godine. Glavne značajke rekonstrukcije i modernizacije vagona odnose se na opremu i uređaje za poboljšanje udobnosti putnika. Svi vagoni opremljeni su automatskim klima-uređajima, vratima s automatskim upravljanjem, vakuum WC-ima i modernim interijerom s udobnim ležajevima. Podsustavi vagona vezani su na centralno računalo elektrorazvodnog ormara u čijem sastavu je i centralni dijagnostički sustav vagona.
Najveća dopuštena brzina vagona je 160km/h, a može prometovati u domaćem i inozemnom prometu. Sa sigurnosnog aspekta na vagone je ugrađena najmodernija zračna kočnica s kočnicom koja u slučaju opasnosti ima mogućnost odgode djelovanja i Mg kočnica. Vagoni su zaštićeni antigrafitnim lakom.
VAGONI ZADOVOLJAVAJU VAŽEĆE PROPISE:

• UIC-a (Međunarodna željeznička Unija)
• RIC-a (Pravilnik 92 o uzajamnoj upotrebi, putničkih vagona u međunarodnom prometu)
• IEC-a (Međunarodna elektrotehnička komisija)
• EN Norme i
• Propise Hrvatskih željeznica.
Tlocrtna površina vagona podijeljena je na devet odjeljaka sa šest ležaja, jedan službeni odjeljak za vlakopratnu osobu, hodnik sa strane, dva predulaza u kojemu su s jedne strane vakuum WC i umivaonica, a s druge strane vakuum WC i elektroormar. Vagon se električnom energijom napaja preko četverosistemskog statičkog pretvarača snage 60 kw, a opremljen je sustavom razglasa, video nadzora i vatrodojave. Svi odjeljci posjeduju lampice za čitanje i utičnice za PC.