Početna Press centar Vijesti Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin ponovno posjetili TŽV Gredelj
Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin ponovno posjetili TŽV Gredelj PDF Ispis E-mail

Zagreb, 23. travnja 2013. – Ponovno i ove godine a sa željom da učenike srednje Strojarske i prometne škole Varaždin upoznaju s najmodernijom opremljenom tvornicom ove vrste u Europi, predstavnici TŽV Gredelj su u proizvodnim pogonima, u kojima se vrši projektiranje, proizvodnja, modernizacija i rekonstrukcija svih vrsta željezničkih vozila, ugostili 100-tinjak učenika i profesora Strojarske i prometne škole Varaždin.

 

Iako je činjenica da je Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. od 01.10.2012. godine u stečaju, njezin rad u novim uvjetima se itekako nastavlja pa je i ove godine moglo bi se reći već tradicionalno tvornica ponovno ugostila učenike Strojarske i prometne škole Varaždin kako bi mogli pobliže upoznati ovakav vid proizvodnje u našoj zemlji.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj trenutno zapošljava oko 1000 radnika te je kao takva bitan čimbenik razvoja hrvatskog gospodarstva u cjelini.

TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su: lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed