Početna Press centar Vijesti Nastavak suradnje s američkim partnerom
Nastavak suradnje s američkim partnerom PDF Ispis E-mail

TŽV GREDELJ ISPORUČUJE DVIJE DIZELSKE LOKOMOTIVE U ARGENTINU

Zagreb, 15. prosinca 2011. – TŽV Gredelj je ponovno započeo isporuku sljedećeg kontingenta od još dvije dizel lokomotive G26CWN koje su namijenjene krajnjoj upotrebi u željezničkom sustavu Argentine, a što je u sklopu nastavka uspješne suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC).

 

Argentina je sljedeća destinacija na koju će američko-hrvatski konzorcij isporučiti dizelske lokomotive. Nakon što su prvotno 2009. godine već isporučene dvije lokomotive u Argentinu, sada će još dvije nastaviti svoj životni vijek u spomenutoj zemlji.

 

Ukupna vrijednost isporuke ovih lokomotiva za Argentinu iznosi približno 2 milijuna dolara.

 

„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC za koju je TŽV Gredelj već isporučio nekoliko obnovljenih, moderniziranih, i

potpuno novih lokomotiva, koje voze diljem Afrike, Azije, Amerike i drugih zemalja. Trenutno je u pogonima TŽV Gredelj u tijeku izrada još pet lokomotiva za Mozambik, zatim dvije lokomotive G26 uski kolosijek te dvije lokomotive serije GT26 čije će se mjesto isporuke naknadno definirati.“ – izjavio je predsjednik Uprave Gredelja, mr. sc. Ivan Tolić.

 

Za američkog naručitelja TŽV Gredelj je isporučio do sada ukupno 25 lokomotiva za različita tržišta, od čega je samo u ovoj godini isporučeno četrnaest lokomotiva. Oslanjajući se na dugogodišnju suradnju, GREDELJ i NREC su u rujnu ove godine potpisali Ugovor za isporuku osamnaest lokomotiva za 2012. godinu, a u tijeku su pregovori za ugovaranje još šest uskotračnih lokomotiva GT26, predviđenih za isporuku u ljeto 2012.godine.

 

Poslovi proizvodnje novih dizelskih lokomotiva ne podrazumijevaju angažiranje samo gredeljevih  kapaciteta, nego je u isto uključena i domaća željeznička industrija.

 

„Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. TŽV Gredelj opet je potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih kapaciteta na zahtjevnom inozemnom tržištu. Stoga, unatoč trenutnoj gospodarskoj situaciji, nadamo se ponovnom Ugovaranju većeg posla za istog naručitelja.“ - istaknuo je Predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Tolić.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed