Početna Press centar Vijesti ISPORUČENE 4 LOKOMOTIVE ZA SAUDIJSKU ARABIJU
ISPORUČENE 4 LOKOMOTIVE ZA SAUDIJSKU ARABIJU PDF Ispis E-mail

Zagreb, 21. ožujka 2011. – U nazočnosti predsjednika Uprave TŽV-a Gredelj Ivana Tolića i predstavnika kupaca američke kompanije National Railway Equipment Company (NREC) direktora J. Tooka i Mikea Elbaza, TŽV Gredelj danas je isporučio četiri modernizirane i rekonstruirane lokomotive serije GT26CW koje će svoj radni vijek nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Spomenute lokomotive su dio posla koji je Gredelj ugovorio prije tri godine s američkom kompanijom National Railway Equipment Company (NREC), a vezano uz obnovu i modernizaciju dizel-električnih lokomotiva serije GT26 i G 26.

Ukupna vrijednosti isporuke spomenute četiri lokomotive je 7 milijuna dolara.

„Napravljena je praktično nova lokomotiva za koju su korištena popravljena okretna postolja i koja će imati životni vijek kao nova lokomotiva. Ove lokomotive vozit će Saudijskom Arabijom. Isporuka ove 4 lokomotive dokaz je ponovne uspješnosti naših stručnjaka, a kako je ovaj projekt nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC), za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem Afrike, Azije, Amerike i drugih zemalja, s ponosom ću isporučiti i ove najnovije 4 lokomotive. Za isporuku u petom mjesecu ove godine priprema se i šest novih uskotračnih lokomotiva za Mozambik, od ukupno jedanaest koliko će ih biti isporučeno u ovu afričku zemlju.

Sveukupno dakle Gredelj ove godine planira za američkog partnera isporučiti 25 lokomotiva koje su namijenjene za razna tržišta, kao što su Argentina, Mozambik, Saudijska Arabija, Kongo. Svim navedenim TŽV Gredelj ponovno je potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih kapaciteta na zahtjevnom inozemnom tržištu.“ – istaknuo je Predsjednik Uprave TŽV Gredelj, mr.sc. Ivan Tolić. TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagoneni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed