Početna Press centar Vijesti OTVORENI NOVI PROIZVODNI POGONI TVORNICE ŽELJEZNIČKIH VOZILA
OTVORENI NOVI PROIZVODNI POGONI TVORNICE ŽELJEZNIČKIH VOZILA PDF Ispis E-mail

Nakon 116 godina postojanja, proizvodnja se nastavlja na novoj lokaciji

Zagreb, 30. lipnja 2010. – Danas su, u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i ostalih visokih uzvanika otvoreni novi proizvodni pogoni TŽV-a „Gredelj“, najmodernije opremljene tvornice ove vrste u Europi.

 

Investicija vrijedna 650 milijuna kuna u sklopu koje su izgrađeni moderni proizvodni prostori od 40.000 m², kao i prateći objekti za normalno poslovanje tvornice s kompletnom infrastrukturom, realizirana je u roku od dvije i pol godine od polaganja kamena temeljca. U opremanje novoizgrañenih prostora uloženo je 250 milijuna kuna. Nova tvornica izgrađena je prema najvišim međunarodnim standardima, a naročito se pazilo na zadovoljavanje svih potrebnih ekoloških standarda zaštite okoliša i radnika na radu.


„Ovaj projekt preseljenja od iznimnog je značaja za budućnost TŽV-a Gredelj jer će se integriranjem i moderniziranjem proizvodnih kapaciteta smanjiti troškovi, povećati kvaliteta i podići konkurentnost tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu“, istaknuo je predsjednik Uprave TŽV-a „Gredelj“ Ivan Tolić.
Ovako velik i značajan projekt uvelike će obilježiti i utjecati na tokove suvremenih tehnologija gradnje novih i održavanja postojećih željezničkih kapaciteta ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj jugoistočnoj Europi, pa i šire.Tvornica željezničkih vozila „Gredelj“ regionalni je lider u proizvodnji i remontu tračničkih vozila. Trenutno zapošljava 1650 radnika. Trgovačko društvo TŽV Gredelj u vlasništvu je HŽ Putnički prijevoz, a povrh osnovne djelatnosti održavanja mobilnih kapaciteta za osnivača, tvrtka se bavi proizvodnjom i remontom tračničkih vozila za kupce izvan Hrvatskih željeznica. Godišnji prihod u 2008. godini dosegnuo je 100 milijuna eura.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed