Početna Press centar Vijesti ZEMLJIŠTE TŽV-a GREDELJ PRODANO GRADU ZAGREBU
ZEMLJIŠTE TŽV-a GREDELJ PRODANO GRADU ZAGREBU PDF Ispis E-mail

Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić i predsjednik Uprave TŽV-a Gredelj, Ivan Tolić danas su u prostorima tvornice potpisali ugovor o kupoprodaji zemljišta tvornice, vrijedan 88 milijuna eura.


Kupoprodajni ugovor definira odnos prema kojemu Grad Zagreb, koristeći zakonsko pravo prvokupa, postaje vlasnikom zemljišta i nekretnina TŽV-a Gredelj

na lokaciji Trnjanska - Strojarska, ukupne površine 130 tisuća kvadratnih metara. Ugovoreni iznos kupoprodajne cijene Grad će isplatiti Gredelju u deset mjesečnih rata, a dospijeće zadnje rate planirano je za siječanj 2009. godine. Do tog roka TŽV Gredelj bi se u potpunosti preselio na novu lokaciju u Vukomerec .«Potpisivanje ovog ugovora od neprocjenjive je važnosti za Gredelj obzirom da je time otpočet d ugo očekivani i temeljito pripremani projekt preseljenja tvrtke na novu lokaciju. Pred nama je vrlo zahtjevan i opsežan posao, no uvjeren sam da ćemo početkom 2009. godine imati tvornicu koja će uz sva prethodna ulaganja u modernizaciju poslovanja spremna dočekati nove poslovne izazove na domaćem i svjetskom tržištu», izjavio je predsjednik Uprave TŽV Gredelj, gospodin Ivan Tolić, komentirajući finalizaciju pregovora s Gradom. Ni ovoga puta nije prošlo bez već poznatog graha i kobasica, a posebno iznenađenje pripremio je sam gradonačelnik Bandić koji je radnike «počastio» svojim domaćim špekom i kobasicama.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed