Početna Press centar Predstavnici Gredelja s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović na gospodarskom forumu u Varšavi
Predstavnici Gredelja s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović na gospodarskom forumu u Varšavi PDF Ispis E-mail

Na Poljsko-hrvatskom gospodarskom forumu sudjelovali su predstavnici više od 120 tvrtki, a održan je u organizaciji HGK u sklopu posjeta predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Više od 60 gospodarstvenika iz 48 hrvatskih tvrtki razgovaralo je o važnosti produbljivanja suradnje u svim područjima od zajedničkog interesa, posebice u području energetike, građevinske i prometne infrastrukture, prehrambene industrije, farmaceutske industrije, investicijskih fondova, turizma te projekti za koje te dvije zemlje dijele interese.

Tijekom Foruma potpisan je i Sporazum o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Poljske gospodarske komore koji izvoznicima treba olakšati posao.

„Za Gredelj je ovaj posjet bio od iznimne važnosti kao prilika za nastavak započetih razgovora o potencijalnoj suradnji na području projektiranja i proizvodnje željezničkih vozila. Nakon ovog foruma otvaraju nam se nove mogućnosti poslovanja na poljskom tržištu, a neke korake u tom smjeru već smo i napravili. Uz ostalo, možemo nastaviti suradnju u nabavi rezervnih dijelova za naš željeznički program. Očekujemo nove poslove, a preko suradnje s poljskim partnerima možemo ostvariti i suradnju s poduzetnicima iz baltičkih zemalja, s kojima poljske kompanije intenzivno posluju.“ –  izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

Izvor: http://predsjednica.hr/objava/1/1/766

Izvor: http://predsjednica.hr/objava/1/1/766

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed