Početna Press centar USPJEŠAN POSAO GREDELJA I NREC-a NA TRŽIŠTU MAROKA TEMELJ ZA NOVE POSLOVE NA AFRIČKOM TRŽIŠTU
USPJEŠAN POSAO GREDELJA I NREC-a NA TRŽIŠTU MAROKA TEMELJ ZA NOVE POSLOVE NA AFRIČKOM TRŽIŠTU PDF Ispis E-mail

 

Zagreb, 23. siječanj 2014. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i National Railway Equipment Company (NREC) isporučile su posljednje dvije lokomotive za Maroko. Danas su još dvije dizelske lokomotive serije GT26CW otpremljene u Rijeku koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko.
Time su Gredelj i NREC isporučile sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) i stvorile temelj za nastavak isporuke novih lokomotiva za daljnje tržište Afrike.

„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Sveukupno 30 lokomotiva koje su isporučene u manje od godine dana, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti vozit će po prugama Maroka što smatram velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Svakako bih napomenuo da su ovi ugovori kojima je bila definirana isporuka spomenutih 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) sklopljeni na početku otvaranja stečajnog postupka i završeni u ugovorenim rokovima. Posebno sam zadovoljan što završetkom ovog projekta neće završiti i suradnja s američkim partnerom tvrtkom NREC već se suradnja nastavlja ugovorom koji je potpisan prije par mjeseci a odnosi se na rekonstrukciju i modernizaciju ukupno šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiri glavnih okvira za lokomotive i to ukupne vrijednosti radova od približno 2 milijuna dolara. Isto tako ovaj uspješan posao otvorio nam je vrata da zajedno s američkim partnerom tvrtkom NREC nastavimo isporuku lokomotiva za tržište Afrike. U idućih nekoliko dana planirano je potpisivanje novog ugovora s našim partnerom tvrtkom NREC za isporuku lokomotiva GT26 za Afriku.

Za nas svaki ugovoreni novi projekt dokazuje želju američkog partnera za daljnju suradnju.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed