Početna Press centar TVORNICA ŽELJEZNIČKIH VOZILA GREDELJ I NATIONAL RAILWAY EQUIPMENT COMPANY (NREC) NASTAVILE USPJEŠNU SURADNJU ISPORUKOM JOŠ TRI LOKOMOTIVE ZA MAROKO
TVORNICA ŽELJEZNIČKIH VOZILA GREDELJ I NATIONAL RAILWAY EQUIPMENT COMPANY (NREC) NASTAVILE USPJEŠNU SURADNJU ISPORUKOM JOŠ TRI LOKOMOTIVE ZA MAROKO PDF Ispis E-mail

Zagreb, 04. listopada 2013. –Danas su u Rijeku otpremljene još tri dizelske lokomotive serije GT26CW koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko.

Gredelj i NREC isporučile su u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive, u srpnju tri lokomotive, te u kolovozu posljednje dvije lokomotive sukladno prvom ugovoru. Ovo je isporuka prvih tri lokomotiva sukladno novom Ugovoru za isporuku ukupno 10 lokomotiva. NREC i TŽV Gredelj će u 2013. godini isporučiti sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka).

„Svakako bih napomenuo da je ovim i prethodnim ugovorom definirana isporuka sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) koji su sklopljeni na početku otvaranja stečajnog postupka. Današnjim danom isporučeno je ukupno 23 lokomotiva za Maroko i to roku od otprilike devet mjeseci, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti što smatram velikim uspjehom. Ovaj projekt dokazuje i potvrđuje našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed