Početna Press centar TVORNICA ŽELJEZNIČKIH VOZILA GREDELJ I NATIONAL RAILWAY EQUIPMENT COMPANY (NREC) ISPORUČILE POSLJEDNJE DVIJE LOKOMOTIVE ZA MAROKO
TVORNICA ŽELJEZNIČKIH VOZILA GREDELJ I NATIONAL RAILWAY EQUIPMENT COMPANY (NREC) ISPORUČILE POSLJEDNJE DVIJE LOKOMOTIVE ZA MAROKO PDF Ispis E-mail

Zagreb, 14. kolovoza 2013. – Jučer su u Rijeku otpremljene još dvije dizelske lokomotive serije GT26 koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko.

NREC i Gredelj isporučile su u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive, u srpnju tri lokomotive te u sada u kolovozu posljednje dvije lokomotive sukladno ugovoru.

„Svakako bih napomenuo da je ugovorom bila definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) koji je sklopljen na početku otvaranja stečajnog postupka. Današnjim danom svih 20 lokomotiva je isporučeno i to roku od otprilike sedam mjeseci, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti što smatram velikim uspjehom. Ovaj projekt dokazuje i potvrđuje našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu. Iznimno sam zadovoljan što završetkom ovog projekta nije završila i suradnja s američkim partnerom tvrtkom NREC već je naprotiv na obostrano zadovoljstvo s američkom partnerom prije par dana potpisan i novi Ugovor za rekonstrukciju i modernizaciju ukupno šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiri glavnih okvira za lokomotive i to ukupne vrijednosti radova od  približno 2 milijuna dolara što dokazuje želju američkog partnera za daljnju suradnju. “– izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed