Početna Press centar U TŽV GREDELJ ODRŽAN PRVI SKUP KLUBA IZVOZNIKA
U TŽV GREDELJ ODRŽAN PRVI SKUP KLUBA IZVOZNIKA PDF Ispis E-mail

Na prvom skupu Kluba izvoznika održanom u TŽV GREDELJ predstavljen je novi alat za mjerenje i ocjenjivanje izvozne klime, IZVOZ: kontrolna točka

Zagreb, 27. rujan 2011 - Izvoz je posljednja šansa Hrvatske da ostvari zdravi gospodarski razvoj. Glavna je to poruka s prvog susreta novopokrenutog Kluba izvoznika koji okuplja neke od vodećih hrvatskih izvoznih tvrtki održanog danas u TŽV Gredelj. Prvi susret članova novopokrenutog  Kluba izvoznika, održan je  u TŽV Gredelj te obilježen predstavljanjem novog alata za mjerenje i ocjenjivanje izvozne klime - IZVOZ: kontrolna točka.

Prvi članovi kluba su TŽV Gredelj, Eurocable Group, Jadran Galenski laboratorij, Badel 1862, Đuro Đaković holding, Podravka, Elektrokontakt, Kraš, Kotka, Hrvatska poštanska banka, Pliva, a inicijator je poslovni tjednik Lider. Očekuje se da će se Klubu pridružiti i drugi izvoznici, kao i oni koji žele potaknuti rast hrvatskog izvoza.Projekt okupljanja izvozno orijentiranih tvrtki pokrenuo je Lider s ciljem senzibiliziranja nositelja političkih odluka, poslovne zajednice i šire javnosti o nužnosti snažnog rasta izvoza. Članovi Kluba su važne hrvatske izvozne tvrtke koji nositeljima vlasti i javnosti žele stalno skretati pozornost na potrebu poboljšanja izvoznih uvjeta.Podaci pokazuju da je u Hrvatskoj samo 7,5 posto tvrtki “izvozno orijentirano”, tj. ostvaruje više od 10% svojih prihoda kroz izvoz. Ujedno su te tvrtke zajedno ostvarile 31 posto ukupnih prihoda svih hrvatskih tvrtki i 46 posto njihove ukupne neto dobiti. Osim toga te tvrtke su profitabilnije te su njihovi prihodi s inozemnih tržišta u prvih šest mjeseci rasli duplo brže nego na domaćem tržištu.

- "Pokretanje inicijative za organiziranjem ovakvog Kluba smatram izuzetno korisnim i kvalitetnim, obzirom je za svako ozbiljno djelovanje na tržištu potrebno ujediniti snage i kompetencije te i na taj način doprinijeti ostvarenju zadanog cilja. U našem slučaju povećanju izvoza naših proizvoda, a time i povećanju naše i konkurentnosti Republike Hrvatske. Ovim putem zasigurno ćemo otvoriti dodatne prostore te tako zajedno sudjelovati u stvaranju izvozne klime kakvu svi zajedno trebamo i zaslužujemo." – izjavio je predsjednik Uprave TŽV Gredelj i domaćin skupa prvog susreta Kluba, mr. sc. Ivan Tolić.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed