Početna Press centar NISKOPODNI ELEKTROMOTORNI VLAK U PROMETU
NISKOPODNI ELEKTROMOTORNI VLAK U PROMETU PDF Ispis E-mail

Novi elektromotorni vlak za gradsko-prigradski prijevoz 05. rujna ušao je u redovni promet

 

Uz tradiciju dugu 117 godina i stvarnu konstataciju da Gredeljevi proizvodi sežu od parne lokomotive pa sve do supermodernog vlaka, u samo nekoliko mjeseci u pogonima Gredelja proizveden je niskopodni elektromotorni vlak za gradsko–prigradski promet. Vlak je 5. rujna počeo s redovitom vožnjom u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Savski Marof (Harmica) i natrag.

 


Vlak je projektiran, proizveden i ispitan u roku od 18 mjeseci. Nakon što je obavljen tehnički pregled prototipa, 1. srpnja 2011. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je rješenje kojim se odobrava njegova uporaba u javnom prijevozu na hrvatskim prugama.

 

Niskopodni elektromotorni vlak za gradsko-prigradski prijevoz jest četverodijelna niskopodna kompozicija s dvije motorne jedinice i dva središnja segmenta. Niskopodnost omogućava ulazak putnika bez prepreka s perona.

Vlak je dug 75 metara, a može postići najveću brzinu od 160 km/h. Ima kapacitet od 189 sjedećih mjesta te još 271 stajaće mjesto. Predviđeno je mjesto za prijevoz maksimalno tri bicikla i jedna invalidska kolica.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed