Početna Press centar PREDSJEDNIK RH IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO TŽV GREDELJ
PREDSJEDNIK RH IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO TŽV GREDELJ PDF Ispis E-mail

Zagreb, 21. travnja 2011. – Na poziv predsjednika Uprave TŽV Gredelj Ivana Tolića, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, prof. dr. sc., danas je prvi put službeno posjetio ovu tvornicu odnosno nove proizvodne pogone TŽV-a Gredelj, najmodernije opremljene tvornice ove vrste u Europi.


Prošle godine, u nove proizvodne pogone TŽV Gredelj investirao je ukupno 650 milijuna kuna, gdje trenutno djeluje na površini od 352.000 m2 s 80.000 m2 natkrivenog prostora i 10.000 m pruge. U okviru ove investicije izgrađeni su najmoderniji proizvodni prostori, kao i prateći objekti za normalno poslovanje tvornice s kompletnom infrastrukturom. U opremanje novoizgrađenih prostora uloženo je 250 milijuna kuna pa Gredelj tako danas raspolaže s najsuvremenijom sofisticiranom opremom, a povećani su kapaciteti proizvodnje te produktivnost rada, čime je naravno povećana i konkurentnost tvrtke na domaćem i inozemnom tržištu.

Nova tvornica izgrađena je prema najvišim međunarodnim standardima, pri čemu se naročito pazilo na zadovoljavanje svih potrebnih ekoloških standarda za zaštitu okoliša i radnika na radu.

Ovako velik i značajan projekt uvelike će obilježiti i utjecati na tokove suvremenih tehnologija gradnje novih i održavanja postojećih željezničkih kapaciteta, ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj jugoistočnoj Europi, pa i šire.

Novu konkurentsku sposobnost tvrtke treba iskoristiti kao značajni gospodarski čimbenik na domaćem i stranom tržištu, a uz angažiranje domaće industrije u okruženju, Gredelj ima perspektivu izrasti u značajnog pokretača gospodarskih aktivnosti na hrvatskom tržištu, što podrazumijeva i otvaranje novih radnih mjesta, posebno na izvoznim poslovima u suradnji s već prepoznatim partnerima iz Europe i svijeta.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj nastoji postati regionalni lider u projektiranju i proizvodnji novih željezničkih vozila, kao i rekonstrukciji i modernizaciji svih vrsta tračničkih vozila. Trenutno zapošljava oko 1400 radnika te je kao takva bitan čimbenik razvoja hrvatskog gospodarstva u cjelini. 
TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed