Početna Press centar POTPISAN UGOVOR S TALIJANSKIM DRŽAVNIM ŽELJEZNICAMA TRENITALIA S.P.A.
POTPISAN UGOVOR S TALIJANSKIM DRŽAVNIM ŽELJEZNICAMA TRENITALIA S.P.A. PDF Ispis E-mail

Zagreb, 11. lipnja 2010. - Predstavnici konzorcija čiji je najveći član TŽV Gredelj, zajedno s predstavnicima talijanske državne željeznice TRENITALIA S.p.A., nakon provedenog postupka natječaja, potpisali su ugovor o popravku 37 putničkih vagona, s opcijom za dodatnih 30 vagona. TŽV Gredelj d.o.o. u konzorciju s dva talijanska partnera, dao je najbolju ponudu na natječaju te tako osigurao ugovor za popravak 37 putničkih vagona za noćne linije i čartere velikog komfora, s opcijom u koju je uključen popravak dodatnih 30 vagona. U pogonima TŽV Gredelj d.o.o. popravljati će se 23 vagona, što iznosi 35% od ukupnog Ugovora.

Na pozivni natječaj mogle su se javiti samo kompanije koje imaju status verificiranih dobavljača TRENITALIA S.p.A. i koje su kvalitetom opreme i radova u stanju osigurati potpunu sigurnost prometa. Talijansko tržište je najveće izvozno tržište za TŽV Gredelj, jedine strane kompanije koja je verificirani remonter navedene tvrtke u području popravka i rekonstrukcije vagona i lokomotiva. S obzirom na trenutnu gospodarsku situaciju, ovaj će Ugovor dodatno povećati proizvodne kapacitete te time osigurati veću zaposlenost istih.


U 2010. godini TŽV Gredelj je s konzorcijalnim partnerima iz Italije osigurao već tri ugovora za popravak putničkih vagona za talijanske državne željeznice. Vrijednost navedenih poslova je oko 30 milijuna eura, a ukupno je predviđen popravak 495 putničkih vagona od kojih bi TŽV Gredelj popravljao 165 putničkih vagona.TRENITALIA S.p.A. je dio najveće talijanske kompanije FERROVIO DELLO STATO (Talijanske državne željeznice), zapošljava preko 47.000 ljudi, a bavi se putničkim i teretnim prijevozom. Godišnje preveze gotovo 500 milijuna putnika i oko 80 milijuna tona robe. Raspolaže željezničkom mrežom od 16.500 km, u svom voznom parku ima preko 2.000 diesel i električnih lokomotiva, preko 1.000 manevarskih lokomotiva, gotovo 8.500 putničkih i 41.300 teretnih vagona te 400 kompozicija vlakova.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed