Početna Press centar SKLOPLJEN UGOVOR U CRNOJ GORI VRIJEDAN 3,5 MILIJUNA EURA
SKLOPLJEN UGOVOR U CRNOJ GORI VRIJEDAN 3,5 MILIJUNA EURA PDF Ispis E-mail

29. listopada 2008. – Tijekom prošloga tjedna u Podgorici je potpisan ugovor o investicijskom popravku i modernizaciji 10 (deset) putničkih vagona tipa „Z“ koje će TŽV Gredelj modernizirati za potrebe „Željezničkog prevoza Crne Gore“ AD. Ugovor su potpisali predsjednik Odbora direktora „Željezničkog prevoza Crne Gore“ mr Rešad Nuhodžić i predsjednik Uprave TŽV-a Gredelj Antun Fabek, a vrijednost ugovora je  3,5 milijuna eura.

 

Ovaj je ugovor rezultat provedenog postupka međunarodnog tendera na kojem je Gredelj odabran kao najpovoljniji ponuditelj te time još jednom potvrdio svoju kvalitetu i konkurentnost na međunarodnom tržištu.Ugovorom su predviđeni opsežni zahvati na deset putničkih vagona tipa „Z“ starih više od dvadeset godina, a obuhvaćaju sveobuhvatnu modernizaciju i investicijski popravak vagona, što uključuje i klimatizaciju te općenito značajno podizanje udobnosti za putnike. To je osobito važno s obzirom na činjenicu da će vagoni saobraćati na relaciji Bar-Beograd u vrijeme turističke sezone, a namjera je poslovodstva Željezničkog prevoza Crne Gore podići komfor u putničkom prostoru na višu razinu.


Ugovoreni zahvati na prvih pet vagona biti će dovršeni do kraja svibnja 2009. godine kako bi mogli biti uključeni u vozni red tijekom naredne turističke sezone, a završetak radova na preostalih pet vagona planiran je za kraj kolovoza 2009. godine.U Gredelju su izuzetno zadovoljni radi dobivenog posla koji predstavlja nastavak kvalitetne suradnje sa Željeznicama Crne Gore za koje je Gredelj tijekom 2000. godine realizirao projekte u području popravka putničkih vagona, ali u manjemu obujmu. Kao i većina željeznica u regiji, i Željeznice Crne Gore su prošle proces restrukturiranje te je tvrtka podijeljena na dva dijela – prijevoz i infrastrukturu. Nakon restrukturiranja, „Željeznički prevoz“ je donio plan aktivnosti u kojem obnova putničkih vagona ima prioritet, ali se očekuju i drugi značajni projekti u na području rekonstrukcije i modernizacije lokomotiva i motornih vlakova gdje Gredelj također vidi svoju priliku za nastavak suradnje i u budućnosti.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed