Početna Press centar SKLOPLJEN VRIJEDAN UGOVOR U ŠVICARSKOJ
SKLOPLJEN VRIJEDAN UGOVOR U ŠVICARSKOJ PDF Ispis E-mail

13. srpnja 2007. godine predsjednik Uprave TŽV Gredelj Antun Fabek i Markus Vaerst, direktor tvrtke AAE (Ahaus Alstätter Eisenbahn Cargo AG) u švicarskom gradiću Baar u okolici Züricha potpisali su ugovor za isporuku okretnih postolja za teretne vagone vrijedan oko 30 milijuna kuna.

AAE je međunarodna tvrtka sa sjedištem u Luksemburgu koja je europski lider u području prodaje i iznajmljivanja teretnih vagona, a posebno veliku ekspanziju bilježi posljednjih nekoliko godina, sukladno općem trendu povećanja broja teretnih vagona i porastu teretnog željezničkog prometa. O veličini i snazi tvrtke dovoljno govori činjenica da u posjedu imaju flotu od preko 23.000 teretnih vagona različitih tipova i namjena.

 


Potpisanim ugovorom je TŽV Gredelj preuzeo obvezu isporuke okretnih postolja do listopada 2008. godine, a posebno je značajno da je ugovorom predviđen i nastavak suradnje na proizvodnji daljnjih količina, uz primjenu klizne skale radi fluktuacija cijena čelika na svjetskom tržištu. „Ugovor potpisan s tvrtkom AAE smatram vrlo značajnim s više aspekata, kao potvrdu kvalitete Gredelja u odnosu na konkurente iz regije, kao garanciju pune zaposlenosti kapaciteta u Pogonu vagona i vlakova, ali i kao stvaranje temelja za buduću obostrano korisnu suradnju koja bi mogla biti dugoročnoga karaktera.“, izjavio je predsjednik Uprave TŽV Gredelj Antun Fabek, komentirajući potpisivanje ovoga ugovora.

 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed