Početna Proizvodni program Vagoni Bcee
Putnički kušet vagon 2. razreda - Bcee PDF Ispis E-mail

Putnički vagon oznake Bcee proizveden je rekonstrukcijom i modernizacijom vagona tipa Y, građenih 1984. godine. Glavne značajke rekonstrukcije i modernizacije vagona odnose se na opremu i uređaje za poboljšanje udobnosti putnika.

Svi vagoni opremljeni su automatskim klima-uređajima, vratima s automatskim upravljanjem, vakuum WC-ima i modernim interijerom s udobnim ležajevima. Podsustavi vagona vezani su na centralno računalo elektrorazvodnog ormara u čijem sastavu je i centralni dijagnostički sustav vagona. Najveća dopuštena brzina vagona je 160km/h, a može prometovati u domaćem i inozemnom prometu. Sa sigurnosnog aspekta na vagone je ugrađena najmodernija zračna kočnica s kočnicom koja u slučaju opasnosti ima mogućnost odgode djelovanja i Mg kočnica. Vagoni su zaštićeni antigrafitnim lakom.

VAGONI ZADOVOLJAVAJU VAŽEĆE PROPISE:

  • UIC-a (Međunarodna željeznička Unija)
  • RIC-a (Pravilnik 92 o uzajamnoj upotrebi, putničkih vagona u međunarodnom prometu)
  • IEC-a (Međunarodna elektrotehnička komisija)
  • EN Norme i
  • Propise Hrvatskih željeznica.

Tlocrtna površina vagona podijeljena je na devet odjeljaka sa šest ležaja, jedan službeni odjeljak za vlakopratnu osobu, hodnik sa strane, dva predulaza u kojemu su s jedne strane vakuum WC i umivaonica, a s druge strane vakuum WC i elektroormar. Vagon se električnom energijom napaja preko četverosistemskog statičkog pretvarača snage 60 kw, a opremljen je sustavom razglasa, video nadzora i vatrodojave. Svi odjeljci posjeduju lampice za čitanje i utičnice za PC.

Attachments:
Access this URL (../component/attachments/download/42)BCee[Putnički kušet vagon 2. razreda]
 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed