Početna O nama Upravljanje kvalitetom
Upravljanje kvalitetom PDF Ispis E-mail

Obavljajući remontne radove na dizelskim motorima, kompresorima i reduktorima u Nuklearnoj elektrani Krško u susjednoj Republici Sloveniji, početkom 90-ih godina prošlog stoljeća - TŽV Gredelj d.o.o. Zagreb s punom odgovornošću korespondirao s pojmovima "kvaliteta", "osiguranje kvalitete", "nesukladan proizvod".

Već 1994. godine u tvrtki je imenovan tim za uvođenje sustava osiguranja kvalitete prema normi ISO 9001, a činili su ga najodgovorniji rukovoditelji tvrtke.

Iste godine nastao je prvi priručnik osiguranja kvalitete TŽV-QA-PR/01/Rev.0. Godine 1999. nastala je osuvremenjena verzija Priručnika osiguranja kvalitete QM-NEK/Rev.1 za remontne radove u Nuklearnoj elektrani Krško prema normi HRN EN ISO 9002 i pripadajuća mu dokumentacija.

Odlukom direktora tvrtke o certifikaciji sustava kvalitete do kraja 2000. godine na već započetim temeljima izrastao je današnji prepoznatljiv sustav kvalitete tvrtke. Sustav je potvrđen dana 29. studenog 2000. godine od certifikacijske kuće SGS ICS.

Potvrda pokriva projektiranje, razvoj, proizvodnju, rekonstrukciju, popravak i održavanje tračničkih vozila, doknadnih dijelova i sklopova, metalnih konstrukcija, dizalica; ispitivanje kočione opreme; popravak i održavanje dizelsko-električnih agregata, kompresora i plinskih motora.

Sustav upravljanja kvalitetom ponovno je potvrđen dana 05. siječnja 2004. godine od potvrđivačke kuće SGS SSC po normi ISO 9001:2000. Slijedom poslovnih promjena u tvrtki, 2009. godine je promijenjena potvrđivačka kuća. Sustav upravljanja kvalitetom je usklađen s međunarodnom normom ISO 9001:2008 i potvrđen 18. prosinca 2009. godine. Za partnera u potvrđivanju i daljnjem razvoju i poboljšanju sustava upravljanja kvalitetom odabrana je tvrtka Hrvatski registar brodova.

U želji da dodatno poboljša kvalitetu svojih proizvoda i usluga, sigurnost za upotrebu i zadovoljstvo kupaca, tvrtka je u suradnji s tvrtkom Luxcontrol Nederland 2007. godine potvrdila usklađenost sustava upravljanja kvalitetom sa zahtjevima smjernice za interoperabilnost komponenata transeuropskih željezničkih sustava TSI. Potvrda se odnosi na okretna postolja tipa Y-25 Ls(s)d1, Y-25 Ls1(K), Y-25 Ls(s)1K, Y-25 Lsd1 (K) i Y-25 Lsd1 (K) s DP ventilom i okretna postolja tipa Y-25 Lsd1 i i Y-25 Ls1(K) bez DP ventila. U suradnji s tvrtkom TÜV SÜD potvrđena je sposobnost tvrtke za izvođenje zavarivačkih radova na tračničkim vozilima i dijelovima tračničkih vozila u skladu s normama DIN 6700-2 i EN ISO 3834-2. Za izvođenje zavarivačkih radova tvrtka posjeduje odobrenje Hrvatskih željeznica, za odabrane proizvodne programe odobrenje tadašnje Zajednice Jugoslavenskih željeznica te uvjerenje o predremontnim i remontnim radovima u Nuklearnoj elektrani Krško.

Sve navedeno značajni su događaji na razvojnom putu naše tvrtke, ali i potvrda naše opredijeljenosti za kvalitetu i dosljednosti u održavanju sustava upravljanja kvalitetom.

Nove potvrde i dalje su nam poticaj i obveza za ustrajan zajednički rad na ostvarenju naše vizije, misije i postavljenih ciljeva. Stoga, molimo sve svoje sadašnje i buduće suradnike da nam svojim pitanjima,prijedlozima i savjetima pomognu u daljnjem podizanju razine kvalitete i uspješnoj daljnjoj i budućoj suradnji.

Malim, ali sigurnim koracima nastavljamo putem kvalitete u izgradnji moderne i uspješne tvrtke, koja želi i može ispuniti zahtjeve i očekivanja svojih kupaca i korisnika proizvoda i usluga.

Attachments:
Download this file (Politika kvalitete 2018.pdf)Politika kvalitete 2018.pdf[Politika kvalitete 2018]
 

Proizvodni program

Katalog

Profil tvrtke

YoutubeFacebookLinkedinFeed